Victoria Abril, syntynyt Espanjassa 1959, aloitti uransa jo 16- vuotiaana.

Elokuvia vuodesta 1975, Victoria Abril on työskennellyt tärkeimpien espanjalaisohjaajien, kuten Agustin Diaz Yanesin, Carlos Sauran ja Pedro Almodovarin kanssa. Myös ranskalaisissa elokuvissa, ja onpa pääosassa Baltasar Kormakurin islantilaiselokuvassa "Reykjavik101" jossa esittää flamenco-opettajaa.

Yksi huippurooleista on Agustin Diaz Yanesin leffassa "Nadie hablara de nosotras cuando hayamos muerto" eli Kukaan ei puhu meistä kun olemme kuolleet. Meksikoon kotimaastaan lähtenyt Gloria joutuu huumemafiosojen huoraksi, ja kun hänet palautetaan Espanjaan, vaikeudet  vasta alkavat. Kotona odottaa härkätaistelussa halvaantunut aviomies, vaativa anoppi mutta myös mahdollisuus rikastua huumepomoilta nyysityn muistikirjan avulla. Alkoholiongelma ei tee asiota yhtään helpommaksi samoin kuin eivät perässä jahtaavat mafiosotkaan.

http://www.youtube.com/watch?v=vy2KpF7PHSA

Almodovarin alkuaikojen absurdeimmasta päästä, hurja sekoilu höystettynä seksillä ja rikoksilla, "Atame!", suomennettuna SIdo minut, ota minut, on niinikään yksi rajuista rooleista, vastanäyttelijänä Antonio Banderas, leffa on vuodelta 1989.

http://www.youtube.com/watch?v=mHm9qqrl_Uc

 

"Tacones Lejanos", Korkeat korot, vuodelta 1991 on Pedro Almodovarin leffa, joka on hyvien näyttelijöiden ja musiikin juhlaa, pääsosissa VIctoria Abril, Pedron vakionäyttelijä Marisa Paredes sekä laulajana paremmin tunnettu Miguel Bose, leffan tunnusbiisin "Piensa en mi", laulaa Luz Casal.

http://www.youtube.com/watch?v=uS8KNlWRaXk